23.8 C
Amasya
Çarşamba, 24 Nisan 2024

KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ YAPILDI

KOSGEB İŞKUR ve birliğimiz işbirliğinde düzenlemiş olduğumuz uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamladık.

Eğitim sonunda yapılan mezuniyet töreninde Amasya Valimiz Halil Çomaktekin, İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Artunay, İş Kurumu İl Müdürü Osman Yılmaz, KOSGEB Amasya Müdürü Bayram Ali Kukuş ve girişimci katılımcılar yer aldı.

Programda söz alan Amasya Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse, birliğimiz tarafından bu zamana kadar yapılan uygulamalı girişimcilik eğitimleri hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra konuşan Sayın Valimiz Halil Çomaktekin Türkiye’nin 2023 vizyonunda daha çok üretim yapılması, kişi başına düşen milli gelirin ve ihracat rakamlarının artması düşüncesi var. Bu konuda devlet ve hükümet politikaları olarak önemli tedbirler alınıyor. KOSGEB, İŞKUR, TKDK, Esnaf Ve Sanatkârlar Odası da ortaklaşa hareket ederek, genç kardeşlerimizin müteşebbis cesaretine, arzu ettikleri sermaye desteğini sağlayarak önemli katkılar sunuyorlar.

Ülke olarak şöyle bir sıkıntımız var; gençlerimizin çoğu hemen bir kamu hizmetine girip, orada fazla bir şey üretmeden, maaş karşılığı ömür boyu hayatlarını devam ettirmek istiyorlar. Gençlerin risk alarak cesur bir şekilde, ekonomik, toplumsal ihtiyaçları iyi görerek, dünyada değişimleri iyi hissederek, büyüdüğünü ve istihdam sağladığını göreceksiniz. Siz şu an işin başındasınız. Başarının sadece parayla gelmeyeceğini, iş disiplini ve iş ahlakının çok önemli olduğunu da kavramışsınız. Devletimizin sağlayacağı sermaye desteği ve sizin cesaretinizle Amasya ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sunacağınıza inanıyorum. Bu kursa destek veren bütün kurumlara teşekkür ediyor, hepinize başarılar diledi.

Konuşmaların ardından vali Çomaktekin, protokol üyeleri ve kursiyerlerle mezuniyet pastası kesildi. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

İlgili Makaleler

Stay Connected

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Son Makaleler